A digitális világ ugyanolyan izgalmas és megannyi lehetőséggel van tele, mint a Minecraft világa. Pont ahogy a játékban építed és véded a bázisodat a mobok támadásaitól, úgy az online térben is szükséged van védelemre. A kiberbiztonság mindenki felelőssége – a gyerekeknek és tinédzsereknek is fontos szerepük van abban, hogy megvédjék magukat a digitális világban.

Segítünk, hogy Te is megismerkedj a legfontosabb kiberbiztonsági tudnivalókkal, amelyek segítenek megóvni a személyes adataidat, jelszavaidat és online fiókjaidat. Tanuld meg, hogyan ismerd fel a veszélyes helyzeteket, hogyan védekezz a rosszindulatú támadások ellen, és hogyan maradj mindig biztonságban a virtuális kalandjaid során is.

Kiberbiztonsági tippjeink

Szupererős jelszó​

Építs erős várat a jelszavaiddal, ahogy a Minecraftban erős falakat építesz az ellenséges mobok ellen! Használj hosszú, bonyolult jelszavakat, és rendszeresen frissítsd őket, hogy mindig biztonságban legyél. Ne feledd, a biztonságos jelszavak megvédhetnek a hackerektől és az adatlopástól. Védd meg digitális világodat, és érezd magad biztonságban online is! 

Minecraftod legyen mindig friss

Mint ahogy a süti is finomabb frissen, úgy a Minecraft is biztonságosabb, ha mindig le van frissítve! Ha nem tudnád megoldani, kérd meg a szüleidet, hogy segítsenek frissíteni a játékot és a kiegészítőket, így a rosszindulatú támadók nem tudnak bejutni a világodba. A frissítések nem csak új funkciókat és javításokat hoznak, hanem védelmet is nyújtanak a legújabb fenyegetések ellen. Ne feledd, hogy a biztonságos játék érdekében mindig naprakész legyen a Minecraft világod! 

Figyelj arra, hogy ki kérdezget

Ha valaki, akit nem ismersz, üzenetet küld neked a Minecraftban, vagy meghívót egy játékra, légy nagyon óvatos! Ne kattints idegen linkekre, és ne oszd meg személyes adataidat senkivel. Ha bármi gyanúsat látsz vagy tapasztalsz, mielőtt kétes helyekre kattintanál rögtön beszélj a szüleiddel vagy egy felnőttel! Emlékezz, hogy a digitális világban is fontos a biztonság, akárcsak a Minecraftban. 

Csak biztos helyről

Amikor új dolgokat töltesz le a Minecraftba, mint új külsőket vagy kiegészítőket, mindig kérd meg szüleidet, hogy segítsenek! Csak olyan helyekről töltsétek le őket, amik biztonságosak és megbízhatóak. Ne feledd, hogy a nem hivatalos vagy ismeretlen források veszélyesek lehetnek, és rosszindulatú programokat tartalmazhatnak. Így elkerülheted, hogy a számítógéped vagy a játékod veszélybe kerüljön, és nyugodtan élvezheted a Minecraft izgalmait. 

Legyen erős védelmed

Ahogy a Minecraftban megvéded a bázisodat a veszélyes moboktól, úgy őrizd meg az online fiókjaid biztonságát erős jelszavakkal és kétlépcsős azonosítással! A kétlépcsős azonosítás különösen fontos, mert egy extra védelmet biztosít a fiókjaidnak. Ez azt jelenti, hogy a jelszavad megadása után egy második lépésben is igazolnod kell a személyazonosságodat, például egy SMS-ben kapott kóddal vagy egy hitelesítő alkalmazáson keresztül.  Légy éber és védd meg virtuális világodat!

Gondold át kétszer, kattints egyszer!